Öppna dina ögon

Om dubara öppnar
dina ögon och ser
så kan du få syn
på så mycket mer.
Det finns så mycket
att upptäcka här i livet,
hemligheten är att inget
ta för givet.
Så kom i håg: även den
gråaste vardag
innehåller glädjeämnen
av olika slag.


Tänkvärt
små provningar kan vara
lika besvärliga som stora.

Att vara mogen

är att vara storsint,kunna utstå obehag och besvikelser utan att bli bitter.
Vara uppriktig ödmjuk och kunna be om förlåtelse.
Kunna avstå från att säga ;vad var det jag sa; kunna
behärska  sin vrede och lösa konflikter utan våld, ha tålamod och kunna avstå
utan att gnälla. Vara uthållig och fullfölja det man föresatt sig trots motstånd och bakslag.
Vara osjälvisk och hjälpa sina medmänniskor utan att
fodra något igen. Hur många är så mogna? jag bara undrar.........

Det är väl tänkvärt jag skriver
blir så besviken på vädret typiskt att det är mulet när det är helg
man  får nog Påskstäda i dag ska ut och hitta lite ris och sätta fram lite Påskpynt eller
blir det att slappa ja jag vet inte riktigt vad det blir vi får se.




Torsdag Våffeldagen

Sitter vid köksbordet och dricker kaffe och tittar ut genom fönstret det är strålande sol,
men det ska bli snö igen ursch vad jag är less på snön. Jag tycker att det räcker nu.
Idag är det våffeldagen så det blir nog lite våfflor dag i alla fall på jobbet ska vi göra lite våfflor jag tror att barnen blir glada då.Ja nu är det bara en vecka kvar innan Sara och Henrik landar på svensk mark . Det ska bli spännande att höra hur det har varit i Goa dom kommer till kuri til Påsk så det ska bli roligt att träffa dom ja nu ska jag på jobbet  Hej då.

Utan vatten

Vad man är beroende av vatten, när vi kom hem från stugan så vad hadde hänt jo vattnet har frusit.
Så då blev det att börja fixa vatten i dunkar . Man måste också ha vatten till toaletten och till kaffepannan för man är ju alltid mera sugen på kaffe och så dricker man vatten hela tiden bara för man inget vatten har. Och så upptäcker man att hur ska det gå vi måste ju duscha också ja då blir det att köra ner till Älvsbyn för att bli fräsch. Så snart kommer kommun gubbarna hit och min man måste stanna hemma från sitt jobb. Ja helgen i stug an har varit bra
det har kommit mycket snö det var precis så att Micke och Helena inte fastnade med husvagnen. traktorn fick arbeta två dar så det tog några timmar att skotta .
Vi har mysigt i Helenas husvagn, och vi har badat bastu och där var det också att tina slangen för det hadde frusigt där också men det var skönt att bada bastu, ja det var helgen det. hej då lever pastej vi höres.

Stugan

I helgen har vi varit till underbara Kuri som våran sommarstuga heter,vi har skottat snö fast det har inte kommit lika mycket dår som här. Det var bra väder lite sol pluss lite snö nu tycker jag att det räcker med snö för man vill ju ha vår någongång.  vi latade oss hela helgen fick lite sitt sår tror jag för man är inte van att sitta i soffan hela helgen det var indrott på tv sedan middag och sedan lite melodifestival tittande och sedan läggdags. Jag vaknade kl6 00 och vi var klar att åka hem kl 9 30 så att man hinner  med lite unanplock här hemma.Nu har min man lagat söndags middag och det blir korvstroganoff  man får väl bita ihop och berömma för den goda maten!!!! Jag har fått medelande från min dotter och hennes kille från Indien dom har det bra med mycket sol och bad. Hej då uppgraderar senare vad som händer och sker.

Blommor



Vad jag längtar till sommaren nu idag är det varm grader +6visar termometern
på men det blåser orkanvindar här vet ni att blomman på bilden är jo en lija förståss vad annars har Maud i sin blommbänk. Den blir fin mot södersidan hoppas bara att den klarar vintern. Nu ska jag och jobba jag stänger i dag och det betyder till klockan 18 00 så denna kväll kommer att gå fort, imorgon ska vi till Piteå och gratta Henke och på onsdag reser dom tre veckor till Indien till Goa jag är avis på min dotter och hennes kille som reser dit men jag får väl fara till hösten i stället. Nu snart är det Påsk då är soomaren inte så långt bort eller? men det går så fort nu för tiden eller är det för man blir äldre och äldre. Nu ska jag sluta Hej då


Lördag 6/3

Jag har besök av Sara vi har varit och besökt farfar men han var inte hemma så vi fick återvända hem till Nystrand.
Sara ska hem sedan till Piteå där dom ska ha en liten fest. Nicklas och Sandra har varit hem och hälsat på jag tog ett kort  på deras krockade bil dom hade otur och blev på körda i natt.


Vad tycker ni?
Ikväll blir det ryggbiff till middag.
Och sedan blir det väl att titta på Melodifestivalen.



Maud sommar blommor



Vad tycker ni? visst är dom vackra tänk er dom i min fina trädgård till sommaren

Kusin

Jagblev förvånad när jag tittade lite i facebook och där var det en av mina kusiner som ville bli min vän.
Han vi har inte umgåtts med han sen vi blev stora. Men det var jätte roligt  nu kan vi hålla kontakten.
Vilken tur att det finns internet. Jag har varit till Nicklas och Sandra på ljusparty så det blev  grejer denna gång också,jag träffade min syster där det var kul.  Jag sov över hos Sara för det snöade så mycket att jag inte vågade köra hem jag tycker att det var lite onödigt.Ja när vi kom från ljuspartyt så körde jag fast med bilen när jag skulle parkera fick,. ringa efter hjälp.Nu ärjag less kyla och snö.  Ska på brand öving i dag och jag har ont i huvudet känns inte bra.

RSS 2.0